In materialul urmator vom afla cateva lucruri generale pe care e bine sa le cunoastem despre racordarea la gaze a centralelor termice. Aceste informatii le-am putea introduce la categoria Bine de stiut. Cel mai intalnit caz este conectarea unei centrale termice la reteaua de combustibil gaz metan.

racordul la reteaua de gaz se face cu teava de otel (racord rigid) sau cu tub flexibil de otel (omologat).

diametrul tevii de racord nu trebuie sa fie mai mic decat al tevii de intrare in centrala sau sa acopere debitul maxim al microcentralei.

este obligatorie utilizarea unui filtru stabilizator/regulator de gaz, cu domeniu de reglaj intre 10 si 30 mbari.

se recomanda ca filtrul stabilizator de gaz sa fie montat in pozitie orizontala si cu posibilitate de acces la prizele de masura a presiunii.

se recomanda (la centralele HERMANN este chiar obligatoriu) conectarea la intrarea de gaz cu racord holender si garnitura (sau robinet special din oferta ROMSTAL – cod 40RG0526).

presiunea de alimentare, in regim dinamic nu trebuie sa fie mai mare de 50 mbari inainte de filtrul stabilizator/regulator si mai mica de 20 mbari pe intrarea vanei de gaz.

conductele de gaz vor fi montate aparent in spatii uscate si cu acces permanent, se vor monta pe cat posibil, pe elementele de rezistenta ale cladirii,

nu este admisa trecerea conductelor unui apartament prin alt apartament, prin spatii neventilate sau inglobate in elementele de constructie ale cladirii.

este interzisa trecerea conductelor prin cosuri si canale de ventilatie, prin incaperi neventilate, cu mediu coroziv sau cu umiditate excesiva, subsoluri si canale tehnice, poduri, dormitoare etc.

Executia retelei de alimentare cu gaz a centralei termice trebuie facuta de o firma autorizata si specializata in domeniu conform legislatiei in vigoare.
 

Accesorii instalare centrala termica cu gaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.