43cb3b26768b82a0e3ec1fb837718565_XL

Vreti sa vizionati la televizor un film pe care il aveti pe calculator? Puteti face cu usurinta acest lucru, urmand pasii de mai jos:

Verificati cu ce porturi sunt prevazute laptopul si televizorul. Veti gasi cel putin una dintre urmatoarele conexiuni: VGA, DVI (numai la device-uri mai vechi) sau HDMI. Iata cum arata cele 3 porturi.

In functie de tipurile de porturi se alege cablul necesar. Exista cabluri care au mufe diferite la fiecare capat, pentru astfel de conexiuni. De pilda televizorul poate avea port VGA iar laptopul port HDMI, caz in care veti cumpara un cablu VGA – HDMI. Notati ce fel de porturi are fiecare – televizor si laptop – si intrebati consultantii Flanco ce cablu va trebuie. Cablurile au un pret accesibil, in jur de 40 RON. Acestea au lungimi diferite, in functie de nevoi, nu uitati sa intrebati ce lungime are!

Tipuri de cabluri:

VGA – VGA (pentru imagine)

VGA – HDMI  – se gaseste mai greu, are o mufa VGA pentru televizor si una HDMI pentru laptop, sau invers. (pentru imagine)

HDMI – HDMI (sunet si imagine)

Jack – Jack(pentru sunet). Se foloseste alaturi de un cablu de imagine, numai daca nu puteti conecta HDMI – HDMI pentru ca aveti device-uri care nu au aceste porturi noi; arata ca un cablu de casti si veti identifica usor unde trebuie conectat.

Un laptop nou sau un notebook cu windows 7 sau 8  nu are nevoie decat de un cablu HDMI – HDMI pentru a se conecta la televizor. Cele mai noi device-uri sunt mult simplificate din punct de vedere setari.

Conectati cablul la laptop si la televizor si setati sursa din telecomanda televizorului. In functie de telecomanda, aceasta se poate face de la un buton diferit, dar cele mai frecvente sunt butoanele pe care scrie AV.

Apasati pe AV si cu sagetile selectati sursa. Acum televizorul este conectat la laptop (Vezi film tutorial – cu link). Foarte simplu.

Pentru sisteme de operare si device-uri mai vechi

Este posibil sa fie nevoie si de setari de rezolutie, pentru ca imaginea din laptop sa fie vizibila pe tot ecranul televizorului.

• Dupa ce ati introdus cablul sau cablurile, configurati in Windows setarile pentru al doilea monitor. Din meniul Start, Settings, selectati Control Panel si apoi apasati pe Display.

• Din aceasta fereastra ajustati si rezolutia ecranului pentru laptop si TV. Daca rezolutia si ratia televizorului nu se potriveste cu setarile din laptop, imaginea va fi distorsionata.

• Apasati butonul Resolution si folositi cursorul pentru a ajusta rezolutia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.