jswm1cx_4_3

Atunci cand o persoana locuieste intr-o casa in afara orasului si nu numai, si nu poate sa se racordeze la un furnizor local de apa potabila, poate folosi hidrofoare sau pompe pentru a utiliza apa din fantani pentru a o intrebuinta acolo unde are nevoie.

Insa pentru a ne alege spre a cumpara o pompa sau un hidrofor trebuie sa se stie mai intai la ce se foloseste. Astfel pompele submersibile se impart, in general, in doua mari categori, si anume, pentru uz casnic atunci cand sunt se folosesc la alimentarea cu apa si de suprafata.

In ziua de astazi, ambele tipuri de pompe precizate mai sus sunt foarte usor de gasit datorita faptului ca foarte multe magazine virtuale sau reale le comercializeaza. De obicei, primul lucru pe care ar trebui sa il stiti atunci cand vine vorba de achizitionarea unui hidrofor este de la ce adancime se va scoate apa din pamant.

De exemplu, daca doriti sa folositi apa de la o adancime mai mare de 8 metri, va trebui sa achizitionati unul dintre sistemele de alimentare cu apa descrise mai jos:

1. o pompa submersibila cu tablou de comanda care va porni la o apasare simpla pe buton. Oprirea se va face tot printr-o simpla apasare pe buton.

2. o pompa care este echipata si cu un presostat si un vas de hidrofor sub presiune. Acest sistem este folosit foarte des atunci cand distanta de la fantana pana la locul unde se consuma apa este destul de mare. In acest caz, practic, pompa se foloseste in sistem de hidrofor.

3. un hidrofor de adancime care este echipat cu un ejector si cu un vas de hidrofor.

Daca apa este extrasa din pamant de la o adancime mai mica de 8 metri, atunci se recomanda sa se foloseasca unul din sistemele de alimentare enumerate mai jos:

1. o pompa de suprafata care este autoamorsanta, adica are un dispozitiv de control si un rezervor hidrofor.

2. o pompa multietajata de suprafata care este autoamorsanta.

3. un modul de hidrofor de suprafata care este autoamorsant.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il stiti inainte sa cumparati un hidroor este acela ca mai toate aceste sisteme de alimentare cu apa au in componenta lor diverse instrumente care indeplinesc anumite functii speciale.

De exemplu, presostatul este acel dispozitiv care ajuta la reglarea presiunii la care hidroforul incepe sa intre in functionare sau la care se opreste. Aceasta presiune de pornire poate fi foarte usor setata din acest dispozitiv si cel mai bine este sa fie reglata conform cu presiunea din perna de aer a vasului hidrofor. Astfel pompa va porni si se va opri conform setarilor de presiune de pe presostat.

Un alt dispozotiv cu care poate fi echipat un hidrofor este vasul hidroforului care se comporta ca o unitate de stocare a apei, fiind folosit pentru a limita frecventa cu care porneste pompa. Acest dispozitiv are rolul de a lungi durata de functionare a pompei, deoarece cu cat vasul este mai mare cu atat pompa va fi folosita mai rar, prin urmare va fi uzata mai putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.