Acest tutorial este dedicat celor ce tocmai aul luat pentru prima data contactul cu sistemul de operare Android. Pare un lucru simplu pe care probabil multi il fac cu ochii inchisi, dar pentru cei ce detin de putin timp o tableta sau un telefon Android, lucrurile par putin mai complicate.

Din acest motiv m-am decis sa fac acest scurt tutorial pentru a arata acestei categorii de utilizatori cum pot activa rapid functia de GPS pe dispozitivele lor Android.

In primul rand, telefonul sau tableta trebuie sa fie dotate cu un modul GPS. Pentru a sti daca sau nu aveti un modul GPS pe gadgetul vostru verificati specificatiile tehnice. Aproape 90 % dintre dispozitivele Android detin acest modul , insa daca ai un dispozitiv mai vechi este posibil sa nu ai asa ceva.

 Cum Activezi Functia GPS Pe Telefon Sau Tableta

1 – Intrati in meniul telefonului/tabletei, apoi accesati ramura SETARI si cautati functia SERVICII DE LOCALIZARE.

1

2 – Deschideti SERVICII DE LOCALIZARE si acceptati termenii si conditiile Google in caz ca aceastea apar.

2

3 – Acum activati functia GPS bifand casutele Acces la locatia mea si Sateliti GPS .

3

4 – OPTIONAL -> Pentru a face localizarea  mai rapida si mai precisa, puteti activa si optiunea Serviciul De Localizare Google, dar aceasta optiune poate activa datele mobile (conexiunea la internet 3G) ceea ce poate determina costuri suplimentare.

4

5 – De indata ce ati activat localizarea GPS puteti incepe sa folositi programe de localizare, de navigare prin satelit sau aplicatii ce folosesc modulul GPS. De fiecare data cand utilizati GPS-ul o iconita ca in imaginea de mai jos va fi prezenta in bara de notificare Android.

5

Puteti activa sau dezactiva GPS-ul mai rapid prin folosirea unui Widget pe ecranul de start sau in functie de versiunea de Android direct din bara de notificari facand swipe cu degetul pe ecran in jos.

Nu uitati sa dezactivati modulul GPS cand nu il folositi. Consuma multa baterie !

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.