metode_de_plata_lokko_19819800

Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing, devine și prima aplicație din România care permite plata cu Bitcoin. Lokko integrează unul dintre cele mai diverse sisteme de plată pentru o aplicație românească – serviciile de curierat în aceeași zi oferite prin Lokko pot fi plătite prin SMS, card, cash, Bitcoin și MobilPay Wallet.

Plata serviciilor de curierat cu Bitcoin, cea mai cunoscută monedă digitală descentralizată, este o premieră în ceea ce privește modalitățile de plată permise de o aplicație românească de mobil. Lokko este și prima aplicație mobilă din domeniul curieratului care se poate integra cu un sistem de plată prin portofel electronic – MobilPay Wallet –, și care permite realizarea de tranzacții prin intermediul smartphone-ului. Cu ajutorul portofelului digital, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să reintroducă permanent datele cardului la efectuarea unei tranzacții.

,,Când am fondat Lokko, am gândit acest proiect ca unul aflat puțin înaintea vremurilor sale. Păstrăm aceeași dorință de inovație și în ce privește dezvoltarea sa viitoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care am introdus plata cu Bitcoin și MobilPay Wallet. Suntem conștienți că, la momentul actual, plata cu Bitcoin este mai mult un, dar avem convingerea că, pe măsură ce va crește numărul comercianților care acceptă aceasta moneda digitala pentru serviciile oferite, va crește și numărul de deținători și utilizatori de Bitcoin în rândul consumatorilor români. Ne bucurăm că putem oferi clienților noștri toate modalitățile de plată posibile, prin Lokko”, a declarat Octavian Bădescu, antreprenor și fondator Lokko.

Beneficiile integrării sistemului de plată cu Bitcoin sunt, pe de o parte, comisioanele reduse și, pe de altă parte, procesarea foarte rapidă a tranzacției. Sistemul este securizat și elimină necesitatea unui intermediar în procesarea comenzii. Valoarea în Bitcoini a unei livrări prin Lokko se calculează direct în momentul plasării comenzii, prin intermediul Coindesk. Odată cu creșterea volumului de tranzacții, Bitcoinii vor fi automat convertiți în euro, cu ajutorul unui sistem de exchange, anunţă un comunicat al companiei.

În ceea ce privește plata prin e-wallet, pentru a procesa o comandă Lokko prin MobilPay Wallet, e necesar ca utilizatorul să aibă instalată și configurată aplicația MobilPay. Portofelul electronic MobilPay face posibilă plata online în orice moment, fără a solicita reintroducerea datelor de card, precum și selectarea cardului de credit dorit, din cele presetate în aplicație.

Lokko este prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing. Printre feature-urile unice ale aplicației se numără posibilitatea de a chema un curier 24 de ore din 24 și efectuarea de livrări locale programate sau în aceeași zi.

Aplicația Lokko dispune de opțiuni complexe, dintre care unele sunt disponibile în premieră pentru piaţa de curierat din regiune: posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare și livrare a coletului, opțiuni multiple de plată (SMS, card, cash, Bitcoin, MobilPay Wallet), monitorizarea în timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrării, contactarea directă a acestuia atât de către expeditor, cât și de către destinatar, confirmarea de primire în timp real (prin semnătură în original și fotografie) și acordarea unui rating individual pentru curierul selectat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.