Flappy-Bird-651x330

Jocul Flappy Bird, care a cauzat isterie intre utilizatorii de smartphone-uri a fost scos in mod oficial de pe pietele de aplicatii – atat de pe Google Play cat si de pe AppStore si Windows Phone. Era aproape inevitabil ca alti producatori sa lanseze acum clone cu care sa profite de catre utilizatorii infocati ai jocului.

La ce nu ne asteptam toti era faptul ca acestea se reprezinte un pericol pentru telefoanele noastre. Expertii de la firma de scuritate Trend Micro au facut o analiza simpla a catorva aplicatii cu nume precum Flappy Fish, Flappy Octopus si Flappy Angry Bird doar pentru a ajunge la o concluzie care starneste ingrijorare.

Odata instalate pe telefon, aceste clone Flappy Bird incep sa trimita mesaje la supra pret catre numere cu supra taxa !!! Cei de la Google Play nu au oprit acest lucru si aparent nici nu au de gand sa o faca in continuare deoarece la instalare ne este cerut acordul pentru respectiva functie.

Trend-micro-sms-malware-flappy-bird_thumb

Daca nu era de ajuns, trebuie sa aveti in vedere ca undeva pe un server va sunt trimise si numarul de telefon, operatorul de telefonie folosit si adresa de Gmail asociatata smartphone-ului sau tabletei.

Concluzia este una destul de simpla: nu mai instalati aceste copii, sau fiti foarte atenti la ce anume cere acces respectiva aplicatie in momentul descarcarii. Dezvoltatorul lui Flappy Bird, Dong Nguyen, a declarat ca nu va mai publica pe magazinele de aplicatii acest joc, deoarece “ajunsese sa il tina treaz noaptea”, asa ca nu va lasati pacaliti de aparente :-).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.