security

Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia si Samsung, alaturi de cinci operatori din SUA pun la cale implementarea unei legi care sa protejeze telefoanele in caz de furt. In prezent, Apple ofera functia Activation Lock care permite blocarea definitiva a unui device cu Apple ID in cazul unui furt, urmand ca, din iulie 2015, un sistem asemanator sa fie imbunatatit si adoptat pe telefoanele marilor producatori din piata.

Astfel, se vor putea sterge datele din smartphone de la distanta, device-ul devenind inoperabil si, daca detinatorul doreste, poate preveni reactivarea fara acordul sau. Telefoanele pierdute/furate si recuperate vor putea beneficia de restaurarea datelor sterse, acestea fiind stocate in Cloud.

Noua lege doreste sa fie permita localizarea, stergerea datelor si blocarea de la distanta (ulterior urmand a fi solicitat un cod PIN pentru accesarea terminalului mobil), sa impiedice reinstalarea software-ului fara a avea un PIN sau parola unui cont al proprietarului si trebuie sa contina posibilitatea de a reinstala datele originale ale detinatorului de drept, dupa recuperarea terminalului.

Daca vrei sa-ti upgradezi smartphone-ul sau sa-ti cumperi primul tau telefon inteligent, ti-am pregatit cea mai variata oferta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.