baterie-b

Smartphone-urile şi tabletele Apple sunt tot mai subţiri, dar bateriile incluse în acestea nu au capacitate mai mare, aşa că producătorul iPhone şi iPad nu reuşeşte să îmbunătăţească semnificativ autonomia dispozitivelor pe care le concepe. De aceea, compania lucrează la noi baterii cu eficienţă mai mare.

Anunţurile de angajare publicate în ultimele luni arată faptul că Apple lucrează la noi tehnologii în domeniul bateriilor şi testează noi materiale.

Compania caută cercetători specializaţi în catozi, anozi şi electroliţi, dar şi specialişti în materiale. Se pare că Apple vrea să folosească ceramica pe post de electrolit, o metodă care permite crearea de acumulatori mai siguri şi care se încarcă mai rapid.

Tehnologia standard actuală, Li-Ion, şi-a atins limitele în ceea ce priveşte capacitatea de a stoca energie şi este considerată nesigură din cauza riscului de a provoca incendii.

Unele tipuri de baterii solide pot stoca de cinci ori mai multă energie decât cele Li-Ion, însă sunt mult mai greu de produs şi mai scumpe.

Un nou tip de acumulator ar putea fi folosit de companie şi în proiectul de automobil electric la care se zvoneşte că lucrează.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.