black-friday

Black Friday este, de multe ori, o experiență neplăcută, dominată de neîncredere și căutare în grabă a celor mai bune oferte. Însă, cu puțină pregătire și câteva precauții, totul poate decurge în mod organizat și cât se poate de eficient.

De Black Friday este important să eviți oferte false și să te miști rapid pentru a le prinde pe cele cu adevărat importante. Iar pentru asta, pe de o parte, trebuie să fii informat cu privire la prețurile normale și, pe de altă parte, să nu pierzi timpul cu pași care pot fi realizați dinainte.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care cineva le poate face de Black Friday este să se concentreze de la bun început pe anumite produse. În loc să cumperi la întâmplare orice pare să aibă o reducere semnificativă, este mai bine să urmărești o listă de produse de interes.

Și aici apar două aspecte: prețurile și cunoașterea produselor. Este bine să urmărești din timp prețul produselor care te interesează pentru a ști cam care sunt prețurile lor reale. În acest fel, poți face ușor diferența dintre o reducere reală și o păcăleală.

În al doilea rând, concentrându-te pe anumite produse, eviți să cumperi, în grabă, unele care s-ar putea dovedi nepotrivite. Dacă ajungi să cunoști dotările unui produs din timp, la momentul apariției ofertelor nu mai pierzi vremea documentându-de și nici nu riști să cumperi un produs cu dotări mai slabe.

Produsele care beneficiază de reduceri importante de Black Friday sunt, de obicei, disponibile într-o cantitate destul mică pentru a se epuiza rapid. De aceea, este esențial să fii pe fază și să te miști rapid. Refresh-ul obsesiv al paginilor în așteptarea ofertelor de Black Friday este ca aratul cu calul în agricultură: își face treaba, dar încet și cu efort înzecit. Dacă magazinul pe care-l vizezi are o aplicație mobilă, profită de ea.

Spre exemplu, Emag are o aplicație mobilă care se dovedește foarte utilă, în special de Black Friday. Aceasta va emite o notificare de tip push (cu o întârziere de cel mult câteva secunde) în momentul în care încep ofertele de Black Friday. Astfel, poți sta liniștit înainte să debuteze evenimentul și să fii pe fază la startul acestuia.

În plus, folosind aplicațiile sau site-urile mobile ale magazinelor online, stresul pus pe serverele acestora este mai mic, deoarece cantitatea de date încărcate este la rândul ei mai mică decât în cazul paginilor mari, necesare pentru calculatoare. Cu cât mai mulți oameni folosesc variantele mobile, cu atât mai mici sunt șansele ca site-urile respective să pice.

De asemenea, pentru a câștiga timp, loghează-te din vreme în contul tău de pe site-ul respectiv și verifică dacă sunt completate toate datele necesare comenzilor. Chiar și cu o parolă salvată în browser, logarea în timp ce se derulează Black Friday poate duce la pierderea unui timp prețios, în funcție de cât de bine sau de prost merg serverele companiei respective. Completarea unor date de identificare lipsă, adaugă și ea alte secunde sau minute pierdute.

În plus, nu ar fi o ideea rea crearea unei liste cu produsele vizate pe site-ul magazinului. Multe magazine online oferă posibilitatea creării unor liste de produse așa-numit favorite. În loc să pierzi timp navigând prin întreaga listă de oferte, poți merge direct în paginile produselor dorite și vedea care este prețul de Black Friday. Alternativ, paginile produselor vizate pot fi salvate în browser ca bookmark-uri, tot pentru o accesare foarte rapidă.

Vânătoare de oferte va începe anul acesta pe 18 noiembrie. Ora poate diferi în funcție de magazin. Emag, spre exemplu, va proceda ca anii anteriori, dând startul undeva în timpul dimineții. În general, în România, restul magazinelor urmează trendul impus de Emag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.