tutorial-instalare-windows-8-pe-tableta-630x420

Un tutorial de instalare Windows 8 pe tabletă nu există cu randament 100% și asta pentru că actualele dispozitive nu sunt similare PC-urilor clasice în ceea ce privește actualizarea sistemului de operare. Detaliem însă ce presupune acest proces și de ce alegi mai bine din start decât să modifici apoi.

Un tutorial de instalare Windows 8 pe tabletă cu succes nu există tocmai pentru că pe dispozitivele actuale pe care le folosim totul este despre eficientizarea software pentru hardware. Orice nou produs, fie că este cel mai bun telefon Samsung, fie că este un dispozitiv de 50 de dolari din China, trebuie să funcționeze cu software optimizat pentru el. Într-adevăr, Samsung și alte companii mai mai au fonduri mai multe pentru acest proces și asta se vede în experiența de utilizare. Totuși, nu poți pune Android, Windows 8 sau iOS pe un dispozitiv și să te aștepți să ruleze fără probleme, respectând doar un minim set de cerințe.

Să urmezi un tutorial de instalare Windows 8 pe tabletă nu se poate și la final căruia să ai din Android un Windows. Poate boot-a o astfel de tabletă cu Windows, sunt câteva care funcționează foarte bine, dar nu te vei bucura de același dispozitiv ca atunci când cele două au fost optimizate de producător. Pe tabletele cu Windows 8 nu mai trebuie să instalezi Windows-ul, ci dai un reset și revine la setările din fabrică. Este ca pe un dispozitiv cu Android sau iOS.

Orice tutorial de instalare Windows pe tabletă nu era valabil înainte de Windows 8 și asta pentru că între PC-uri și dispozitivele cu Android sau iOS a fost o diferență mare: procesorul. În timp ce dispozitivele portabile foloseau cipuri ARM, PC-uri foloseau unele x86. Mai nou, drumurile s-au intersectat în chipset-uri x64, atât Apple, cât și ceilalți producători alegând astfel de soluții.

Mai mult, când Microsoft a lansat Windows 8, a creat și versiunea RT pentru tableta Surface RT. Această versiune era la granița dintre sistem de operare desktop și sistem de operare pentru procesoare ARM.

Resurse pentru tutorial instalare Windows 8 pe tabletă

Pe scurt, dacă vrei o tabletă cu Windows 8, cumpără una cu Windows 8. Poți experimenta cu mai multe versiuni de sisteme de operare pe tabletele cu Android, dar experiența de utilizare va fi mizerabilă. Încă nu s-a ajuns într-un punct în care un tutorial de instalare Windows 8 pe tabletă să fie floare la ureche și apoi să ai un produs nou, care rulează impecabil.

Forumurile XDA sunt o resurse foarte mare de unelte, sfaturi și software pentru a-ți modifica tableta chiar și cu Windows 8 sau Firefox OS, dacă insiști. Forumurile XDA (tutorial instalare Windows 8 pe tabletă e și aici) au pornit de la dezvoltare pe telefoane mobile, dar s-au dezvoltat acum. De asemenea, ai un tutorial de tipul celui de mai jos, video, în care ți se explică cum ai putea instala un Windows 8 pe tabletă.

Dacă vrei să cumperi o tabletă cu Windows 8, ai aici câteva modele foarte bune, ASUS fiind unul dintre cei mai buni producători. De asemenea, ai la dispoziție și această listă cu tablete, nu doar cu Windows 8, pentru reducerile de Black Friday.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.