laptop-tablet

Daca inca mai consideri ca tabletele sunt doar niste gadget-uri de moft mai gandeste-te! Conform unui recent raport publicat de celebra companie IDC, vanzarile de tablete vor depasi pe cele de laptop-uri si sisteme desktop pana in 2015.

Studiul IDC releva ca livrarile de tablete vor creste cu 59% in acest an atingand 229.3 milioane de unitati, o cifra ce depaseste previziunile pentru 2013 privind livrarile de notebook-uri.

laptop-tabletAvand in vedere si faptul ca livrarile de PC-uri la nivel mondial se prevede ca vor scadea cu 8% in acest an, putem spune ca tabletele vor ocupa din ce in ce mai mult loc in preferintele utilizatorilor de computere.

“Faptul ca tabletele depasesc laptop-urile in 2013 si totalul vanzarilor PC in 2015 marcheaza o schimbare semnificativa in atitudinea consumatorilor cu privire la dispozitivele computing si la aplicatiile si ecosistemele care le alimenteaza”, a declarat Ryan Reith, program manager IDC.

Piata sistemelor traditionale desktop a scazut in ultima perioada, datorita cheltuielilor prudente si a popularitatii tot mai crescute a dispozitivelor mobile. Multi consumatori opteaza pentru smartphone-uri si tablete in loc de a achizitiona noi computere de birou, iar acest lucru a condus la scaderea pietei PC de la un an la altul. Se estimeaza, astfel, ca piata va continua sa scada pe tot parcursul anului 2013.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.