pintrest-18

Orice adult stie ca o zi inceputa intr-o baie frumos finisata si decorata ne incarca cu energie pozitiva si buna dispozitie. Daca spatiul din casa sau apartament ne permite amenajarea mai multor grupuri sanitare, este recomandat sa alocam o baie si pentru copii.

Varianta ideala este amplasarea unei bai in imediata vecinatate a dormitorului copiilor iar accesul sa se faca direct din camera. In acest fel ne vom asigura ca toaleta va fi folosita doar de catre cei mici iar diminetile lor vor fi mai vesele si mai senine.

Psihologii sustin ca o baie dotata cu obiecte sanitare pe gustul si dimensiunile celor mici ii va convinge pe copii sa acorde mai mult timp si atentie igienei personale, contribuind pozitiv la formarea viitorului adult. Producatorii de mobilier si obiecte sanitare sustin parerea psihologilor prin crearea unor colectii dedicate celor mai mici membri ai familiei. Modelele de toalete, chiuvete si cazi pentru copii se deosebesc de cele ale adultilor nu doar prin dimensiunile reduse ci si prin designul deosebit si atractiv.

Asa ca daca te-ai decis sa faci o baie separata copilului tau, iata cateva idei de amenajare, pentru ca aceasta sa arata bine si sa ofere siguranta celui mic!

In primul rand, este important ca atunci cand incepi amenajarea sa te axezi foarte mult pe tema si accesoriile care reflecta varsta si interesele copilului. O baie copilaroasa nu-i avantajeaza deloc pe cei mari! Avand in vedere ca orice copil creste, trebuie sa tii cont de faptul ca la adolescenta nu vrea sa vada peretii baii plini de fluturasi sau floricele. Alege o baie care sa placa si pe viitor.

Amenajeaza camera de baie in culoarea lui preferata, foloseste autocolante pentru decorarea peretilor, tablouri cu personaje de poveste, ba chiar si jucarii inventate pentru a fi folosite in cada sau sub dus. Bulinele, dungile, florile, fluturii si in general orice element cu iz copilaresc ce poate inveseli atmosfera sunt perfecte pentru decorarea baii piticilor.

Incearca si culorile neutre, dar nu plictisitoare. Un galben pal, verde, rosu sau albastru, in general culorile apei il vor atrage. Fata de culorile deschise (alb, bej sau crem), acestea ofera un fundal mai placut inspirat din natura. De evitat sunt culorile prea intense, luminoase si puternice, chiar daca la inceput par vesele si atragatoare, mai tarziu pot deveni claustrofobice, mai ales pentru un spatiu atat de mic cum este baia.

Accesoriile pot imbina culori diferite pentru a obtine contrast sau diversitate: covorase de baie vesel colorate, prosoape in doua culori, dozatoare de sapun lichid, suport pentru periuta e dinti intr-o forma haioasa, oglinzi rotunde si multe alte elemente neobisnuite si haioase care vor face pe copil sa petreaca mult timp in baie.

Perdeaua de la cada reprezinta de multe ori piesa de rezistenta a baii, mai ales cand este vorba de baia copilului. Plina de modele si colorata frumos, este capabila sa intretina atmosfera de fantezie a copilului cand face baie.

Nu neglija siguranta!
Copii trebuie sa fie permanent in siguranta cat timp sunt singuri in baie, pentru a evia o eventuala nenorocire. Pentru a indeplini acest criteriu tine cont de cateva sfaturi:

  • Nu instala prize in spatiul baii
  • Monteaza suporturile pentru prosoape la inaltimea lui pentru a putea ajunge la ele
  • Daca nu ajunge la chiuveta amplaseaza-i un scaunel stabil
  • Pentru evitarea alunecarii pe pardoseala umeda, tipica baii, te sfatuim sa montezi in toaleta prichideilor un sistem de incalzire prin pardoseala, care o va usca aproape instantaneu. Daca bugetul nu iti permite o asemenea investitie poti dota incaperea cu cateva covorase antiderapante.
  • Evita accesoriile grele, alege sa folosesti mai mult plastic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.