www_85912900

Accesul la internet nu mai este de foarte multă vreme un serviciu de lux, numărul mare de conexiuni existente pe piaţa românească dovedeşte asta.

Dacă un PC, o tabletă sau un smartphone nu are conexiune la internet e ca şi cum am avea un autoturism, dar l-am ţine în garaj degeaba. În ziua de azi nu numai viteza e importantă ci şi mobilitatea reprezintă un factor decisiv în a ne alege furnizorul de servicii.

Am analizat ofertele prinicipalilor operatori de comunicaţii de pe piaţa locală şi vă prezentăm cele mai bune oferte preţ/calitate.

Orange România, cel mai mare operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, are în portofoliu abonamentul Colibri 25, costă 25 de euro, iar traficul inclus la viteză ridicată este de 30 GB pe lună. Abonamentul conţine şi opţiune Happy Night prin care traficul realizat în intervalul orar 24:00 – 07:00 nu este contorizat.

Vitezele la care funcţionează internetul Orange sunt de 14.4 Mbps, 21.6 Mbps, 43.2 Mbps în funcţie de zonă din România şi upgrade-ul pe care l-a făcut reţelei în locaţia respectivă, iar în zonele unde operatorul deţine acoperire 4G LTE, viteza este de 75 Mbps pentru download şi 37.5 Mbps pentru upload.

Vodafone România, cel de-al doilea operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, are în portofoliu abonamentul Turbo 100, care pentru 25 de euro pe lună oferă clienţilor un trafic de 20 de GB la viteză ridicată. Abonamentul include şi opţiunea “Trafic de noapte” care oferă viteză ridicată şi trafic care nu este contorizat în intervalul 23:00 – 06:00. După terminarea traficului inclus în abonament în orele de vârf, viteza scade la 256Kbps.

Vitezele de conectare la care funcţionează internetul de la Vodafone sunt de 7.2 Mbps, 21.6 Mbps, 43.2 Mbps în funcţie de zonă şi upgrade-ul pe care îl are reţeaua, iar în zonele cu acorperire 4G LTE acasta este de 100 Mbps pentru dowload şi 50 Mbps pentru upload.

Cosmote România este mai generos cu utilizatorii şi oferă 150 de GB pentru preţul de 30 de euro pe lună, iar după consumarea acestui trafic viteza scade la 512 Kbps.

Operatorul oferă viteze de conectare în funcţie de zonă şi upgrade-ul reţelei de 21.6 Mbps şi 43.2 Mbps, iar în zonele cu acoperire 4G LTE este de 100 Mbps pentru upload şi 50 Mbps pentru dowload.

Idilis, companie operată de 2K Telecom, oferă internet mobil nelimitat de trafic şi viteză pe toată perioada contractuală, aceasta fiind de departe cea mai bună conexiune preţ/calitate din piaţă. Conexiunea se face la o viteză de 36 Mbps pentru download şi 8 Mbps pentru upload, iar operatorul pune la dispoziţie atât routere pe care le poţi utiliza acasă fără să mai fie nevoie de conexiune cablată, dar şi routere mobile cu o autonomie ridicată a bateriei pe care le poţi lua oriunde cu tine.

Tehnologia folosită de Idilis este 4G WiMax, iar preţul abonamentului este de doar 13 euro pe lună. Practic prin această ofertă utilizatorul beneficiază de avantajele unei oferte a unui operator fix si anume preţ scăzut, dar şi de portabilitatea oferită de un abonament de date mobil.

Romtelecom oferă pachetul Power la preţul de 10.54 euro pe lună şi îţi oferă internet fix nelimitat la o viteză de 100 Mbps pentru download şi 32 Mbps pentru upload acolo unde infrastructura operatorului este pe fibră optică.

RCS – RDS oferă internet fix la preţul de 39 de lei pe lună la o viteză de conectare de 100 Mbps acolo unde infrastructura operatorului este pe fibră optică. Dacă achiziţionează acest abonament, clienţii primesc şi un modem mobil cu un trafic inclus de 5 GB.

Oferta de internet mobil a RCS – RDS include două abonamente dintre care cel mai mare este de 25 de lei pe lună ce oferă un trafic inclus de 10 GB la o viteză de 7.2 Mbps. Deşi operatorul a upgradat reţeaua până la o viteză de 21.6 Mbps, iar modemurile pe care le comercializează ar suporta această viteză, conform site-ului companiei, clienţii nu au acces la o viteză mai mare de 7.2 Mbps.

UPC România oferă internet fix la o viteză de 160 Mbps pentru download, dar deţine una dintre cele mai scăzute viteze din piaţă pentru upload 6 Mbps. Preţul abonamentului este de 50 de lei pe lună, dar viteza nu este valabilă în toate oraşele unde UPC este prezent întrucât în unele locaţii infrastructura este mai veche de 20 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.