utok-fury-aplicatii-de-neratat-1024x537

Achizitionarea unui smartphone deschide o gama larga de posibilitati, lasand in urma vremurile in care telefonul era doar un dispozitiv de comunicare. In urmatoarele randuri iti aratam 5 aplicatii de care ai nevoie pe smartphone-ul tau.

Pentru a face lucrurile cat mai interesante, vom exclude aplicatii precum Facebook, Instagram sau multitudinea de jocuri. Pe langa distractie, suntem convinsi ca smartphone-ul tau poate fi un instrument excelent de productivitate.

Google Drive

Începem cu avantajul cel mai mare: Google Drive ofera 15GB stocare in cloud, pe care ii poti accesa de oriunde. Motivul pe care il recomandam tine de functia de back-up a fisierelor importante, precum fotografiile si clipurile video pe care le inregistrezi. Aplicatia este usor de utilizat, permite mutarea si crearea de noi foldere, mutarea fisierelor de pe bunul plac si distribuirea lor prin intermediul aplicatiilor instalate pe smartphone-ul tau.

Daca doresti sa duci productivitatea la maxim, poti instala suita de aplicatii de editare a documentelor: Google Docs, Sheets si Slides. Chiar dacă ai un smartphone de 3.5″ sau te folosesti de unul de 5″, pe oricare dintre ele vei putea vizualiza si edita documente text, rapoarte si prezentari. Daca nu ai incercat Google Drive pana acum, il poti descarca gratuit din Magazinul Play.

Google Now

De la inceput trebuie sa admitem ca Google nu ofera cel mai aratos launcher, insa, cu o simpla glisare a ecranului de la stanga la dreapta, ai acces la o interfata care ofera informatiile importante pentru tine.

Cateva dintre cele mai importante categorii sunt cele din sport, vreme si trafic. Avand in vedere faptul ca Google Now se foloseste de senzorul GPS, acesta poate identifica zonele pe care le frecventezi cel mai des si te va intampina cu mesaje care te vor anunta in cat timp vei ajunge la destinatie, fara ca tu sa cauti sau sa introduci adrese.

Un alt punct forte al launcherului Google Now consta in livrarea de stiri pe baza lucrurilor pe care le preferi. De exemplu, daca esti interesat de imobiliare, Google Now iti va oferi stiri din acest domeniu. In plus, poti configura dupa bunul plac informatiile pe care le vrei afisate in Google Now, asa ca te invitam sa incerci aplicatia descarcand-o gratuit.

Battery Doctor

Cu atât de multe aplicații complexe la dispozitie, este foarte usor sa neglijezi sanatatea bateriei smartphone-ului tau. Din fericire, Battery Doctor este o aplicatie cu vechime in Magazinul Play si a imbunatatit treptat functiile de gestionare a energiei. Functiile de care vei tine cont cel mai mult sunt cele de estimare a duratei de viața și identificarea aplicațiilor care solicită cel mai mult bateria.

Pe lângă acestea, Battery Doctor oferă acces rapid la activarea și dezactivarea conexiunilor wireless, prin intermediul widget-urilor. Ultimul lucru pe care tinem sa il mentionam este sistemul de incarcare a bateriei in trei cicluri – Battery Doctor iti recomanda sa acorzi suficient timp incarcarii bateriei smartphone-ului tau.

Waze

Daca traficul de date nu este o problema pentru tine, atunci Waze este singurul sistem de navigatie de care ai nevoie. Conditiile de trafic sunt afisate in timp real, in urma participarii active si pasive a celorlalti utilizatori ai aplicatiei, iar timpul estimat pana la destinatie este de asemenea influentat de conditiile de trafic ce pot aparea pe traseu.

In urma achizitionarii de catre Google, Waze are acces la milioane de puncte de interes si adrese, iar asta inseamna ca iti vei gasi de fiecare data drumul catre locurile pe care vrei sa le vizitezi. Mai mult, Waze iti ofera posibilitatea sa gasesti statii de alimentare cu cele mai mici preturi si sa le confirmi sau sa le actualizezi in momentul in care ajungi la una dintre ele.

Una dintre cele mai recente functii introduse de catre Waze este notificarea prietenilor catre care te indrepti. Acestia pot sti la ce ora vei ajunge la ei si unde te afli in orice moment al calatoriei tale. Foarte util, mai ales ca Sarbatorile sunt foarte aproape si foarte multi soferi vor alege sa isi viziteze rudele si prietenii.

Waze ofera optiunea de alegere a limbii romane pentru ghidul audio, plus alte multe functii de customizare a experientei de navigare. Si cel mai important lucru: Waze este gratuit.

Runtastic

Senzorii smartphone-ului tau pot deveni un antrenor personal prin intermediul unei simple aplicatii. Desi exista multe variante din care puteam alege, Runtastic ofera o gama completa de optiuni pentru a te motiva sa fii mai activ. De la mersul pe jos pe distante mai mari, pana la antrenamente care te pregatesc sa fii mai rapid pe distante clasice precum 5K, 10K si semimaraton, Runtastic afiseaza informatiile esentiale: distanta parcursa, timp si calorii consumate.

Runtastic poate alcatui programe de antrenament si le integreaza in calendar, oferindu-ti notificari si sfaturi. Mai mult, poti impune un timp pe care vrei sa il atingi sau numarul de calorii de care vrei sa scapi, iar Runtastic va configura automat programul de antrenament.

Cum nu toata lumea este pregatita sa alerge pe distante lungi, Runtastic ofera programe de antrenament ce maresc treptat cantitatea de efort depusa. Avand in vedere ca antrenamentul este doar jumatate a unui stil de viata sanatos, Runtastic poate integra statisticile unei alte aplicatii populare, MyFitness Pal, care masoara numarul de calorii consumate pe baza meniurilor pe care le introduci in aceasta.

Desi Runtastic este prezent in Magazinul Play si intr-o varianta PRO, iti recomandam sa incerci versiunea gratuita.

Aceste sunt cele 5 aplicatii pe care trebuie sa le ai neaparat pe smartphone-ul tau. Daca vrei sa ne recomanzi alte aplicatii, te asteptam cu comentarii in sectiunea de mai jos. Iar daca ai o tableta, saptamana viitoare iti vom spune care sunt cele 5 aplicatii pe care trebuie sa le ai neaparat pe homescreen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.